Tips voor het opslaan van afvoergeulen met gegalvaniseerde stalen onderdelen.

Het smeren en passiveren van de gegalvaniseerde stalen roosters zorgt alleen tijdens het vervoer voor bescherming tegen zinkoxidatie. De geulen worden op pallets opgeslagen en mogen niet buiten of binnen worden opgeslagen in ruimten die aan vochtigheid en temperatuurschommelingen zijn blootgesteld. Zinkcoatings, vooral die welke niet aan verschillende klimatologische omstandigheden zijn blootgesteld, blijven gevoelig voor watercondensatie bij beperkte toegang tot lucht.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het lossen van kanaalpallets tijdens de wintermaanden. Wij bevelen opslag in een gematigde omgeving aan. Door de grote temperatuurverschillen kan er condensatie optreden in de beschermende behuizing. De lucht moet vrij kunnen circuleren om te voorkomen dat de verzinkt stalen onderdelen tijdens het transport of de opslag nat worden.

Na het drogen moeten de onderdelen worden geïnspecteerd en vervolgens van een conserveringsmiddel worden voorzien. Producten met gegalvaniseerde stalen onderdelen mogen niet worden opgeslagen in de buurt van meststoffen, zuren, logen, enz. of in een andere agressieve omgeving.

Als bovenstaande richtlijnen niet worden gevolgd, kan vrij snel zinkoxidatie optreden. Bij gegalvaniseerde stalen elementen kan dit slechts enkele dagen duren. Er kan een witachtige laag ontstaan op de bovenkant van de gegalvaniseerde stalen roosters.

Het is belangrijk om de beschermende verpakking van de geulx pallets na twee weken na ontvangst af te knippen. De lucht moet vrij kunnen circuleren om elk risico op condensatie in de pallets te vermijden. De maximale opslagtijd bedraagt 3 maanden vanaf de datum van levering.

stockage de caniveaux de drainage